За нас

Нашата страст са опаковките. С индустриалния опит в производството на полиетиленови продукти, натрупан през последните три десетилетия, разбираме нуждите на клиентите и предоставяме персонализирана услуга, с която създаваме конкурентни предимства. Помагаме на нововъзникващи и вече установени производители да опаковат продукцията си и тя да достигне успешно до пазара.

Екип

Екипът ни е съставен от специалисти на всички оперативни нива:

  • Нашите търговски представители имат нужния опит да разбират нуждите Ви и да предложат оптимално решение, съобразено с продукта Ви и изискванията за опаковка
  • Графичните ни дизайнери и маркетинг специалисти ще изготвят дизайна на опаковките и ще предложат брандинг стратегии за успеха на продукта Ви
  • Нашите оператори на машини ще екструдират опаковките с уточнените характеристики, а печатарите ще превърнат прототипа в реалност
  • Нашите шофьори ще доставят стоката до вашето предприятие и ще предадат опаковките
  • Нашите механици и елекроинженери ще бъдат на разположение да съдействат при настройката на опаковъчните Ви машини и уреди
  • Нашият фотограф ще заснеме продукта Ви в новата му опаковка и ще предостави снимките и видеата, за да ги използвате за традиционен и дигитален маркетинг

Това, което ни различава от другите производители на полиетиленови артикули, е вертикалната интеграцията на всички процеси, нужни за изработката на полиетиленови опаковки, както и съчетанието на дейности от две различни индустрии – промишленост и маркетинг. Стремим се да добавяме стойност към всяко наше действие и по този начин да градим дългогодишните партньортсва и приятелства с нашите клиенти.

Нашата история

Фирмата е на пазара от 1994г. Създадена е под името Робифир ООД с две основни звена – производство на полиетиленови опаковки и производство на велосипеди. През 2003г. двете звена се отделят и всяко специализира в дадената сфера.

Така възниква Робифирпласт ЕООД, която от тогава е изцяло семейна фирма със 100% български капитал и собственост. С годините, компанията се разраства и се превръща във водещ производител и доставчик на полиетиленови фолиа, торби и опаковки в Югозападна България.

През 2020 г. компанията е ребрандирана с цел да отрази новите цели и да подчертае предприетите действия, свързани с опазването на околната среда. Логото и корпоративният уебсайт са актуализирани, а новото име РБ Пласт ООД цели налагането на разпознаваем бранд и в чужбина. Екипът е същият, а качеството на предлаганите продуктите и предоставяните услуги е подобрено.

Настояще

РБ Пласт ООД разполага с екструдери за еднослойно полиетиленово фолио до 6м и конфекционери за рязане на различни размери и видове полиетиленови пликове, торби и чували. През 2021г. инвестирахме в чисто нова машина за печат на полиетилен с до 6 цвята и поддържаме работеща машината ни с до 4 цвята. В допълнение, имаме собствена машина за регранулиране на полиетилен и разролваща машина за стреч фолио.

Заводът ни се намира в град Кочериново, в подножието на планината Рила, където има и фирмен магазин. Компанията разполага с офиси и складове в София, Благоевград и Сандански, както и със собствен транспорт и логистика за бърза доставка до клиентите.

Бъдеще

Като фирма, която работи с петролни продукти и деривати, осъзнаваме влиянието на дейностите ни над околната среда и обществото. Поради тази причина предприехме множество практики за намаляването на неблагоприятното въздействие върху природата и увеличаване на позитивите за участващите страни във веригата на бизнеса ни. По този начин се стремим да осигурим устойчиво развитие и да допринесем за приемането на кръгова икономика.

Предвиждаме активно следване на тенденциите и насоките на развитие в сферата на околната среда и за напред. Разгледайте нашите цели и екология тук.