Search
Close this search box.
Оранжерия

Как да изчислите колко полиетиленово фолио ви е необходимо за вашата оранжерия?

 

Предстои Ви изграждане на оранжерия за първи път? Не сте сигурни колко полиетиленово фолио ще ви бъде необходимо? Нека Ви помогнем да закупите оптималното количество фолио за селско стопанство!

 

Стъпките в тази статия ще Ви помогнат да изчислите количеството полиетилен, което ще Ви бъде нужно за покриване на оранжерията.

 

1.Измерете размерите А, B, C и D на вашата оранжерия, както са показани на графиката:

 

 

 

размери

 

Страната А е дължината на оранжерията, B е височината, C e обиколката на покрива и двете страни по дължината, а D – ширината.

 

2. Определяне на количеството фолио, необходимо за покрива и страните по дължината

 

За да сметнете количеството фолио за покрива и страните по дължината, е нужно да умножите дължината на оранжерията ( А ) по обиколката на покрива ( С ).

 

Към измерените дължини препоръчваме да добавите по 30см аванс към всяка. По този начин ще имате достатъчно фолио, с което да опаковате стабилно Вашата оранжерия.

 

Пример:

Размери на конструкцията:

А (дължина) = 420 см

С (покрив и страни) = 470 см

Размери на фолиото = (420 + 30) х (470 + 30) = 450 см х 500 см

Следователно ще ви е нужно фолио с дължина 450 см (4,5м) и широчина 500 см (5 м) за покрива и страните по дължината на оранжерията.

 

3. Определяне на количеството фолио, необходимо за страните по ширината на оранжерията

 

За да сметнете количеството фолио за страните по ширината на оранжерията, е нужно да умножите ширината на оранжерията ( D ) по височината ( B ). Умножете по две, за да намерите общото количество за двете страни.

 

Препоръчваме отново да добавите по 30см аванс към всяка страна.

 

Пример:

Размери на конструкцията:

D (ширина) = 270 см

B (височина) = 240 см

Размери на фолиото = (240 + 30) х (270+30) = 270 см х 300 см

Следователно, ще ви е нужно фолио с дължина 270 см (2.7 м) и широчина 300 см (3м) за едната стена. Общия материал, нужен и за двете страни, ще е 5.4м и ширина 3м.

 

За покриване на оранжерия, препоръчваме използването на стабилизирано фолио с UV добавка, което е специално изработено да устоява на слънчевите лъчи и да удължава експлоатационния период с до три сезона. Разгледайте и другите видове фолиа, които предлагаме тук.

 

Ако все още имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас, за да ви окажем съдействие.