Типични проблеми при опаковане с термосвиваемо фолио и варианти за решения

проблеми при използване на термосвиваемо фолио

Набръчкване на фолиото около стека

Един от основните проблеми, който е свързан с температурата. Ако има набръчкване след като е приложена топлина, означава че тя не е достатъчна. Трябва да се приложи повече топлина.

Решение:

Ако използвате пистолет за горещ въздух увеличете температурата. Ако използвате тунел за нагряване, намалете скоростта на лентата или увеличете температурата на нагревателите или горелките

Кучешки уши

В ъглите на опакования продукт се образува триъгълна изпъкналост, без фолиото да е плътно прилепнало по продукта. Това е най-честия проблем при опаковане с термосвиваемо фолио.

Решение:

Проверете нагряването. За да бъдат предотвратени кучешките уши трябва да се използва повече топлина. Друга причина за образуването им може да бъде прекалено голям размер на фолиото.

термосвиваемо фолио цена

Издуване на фолиото

Получава се при ненужно влизане на въздух между фолиото и опакования продукт. Получава се след нагряването. Трудно е да се предвиди при кои индивидуални бройки или продукти ще се получи издуване на фолиото.

Решение:

Малки дупки с игла, с които да се направят вентилационни отвори спомага за намаляването и разрешаването на този проблем.

Дупки от изгаряне

Получава се при употребата на прекалено голяма топлина.

Решение:

Ако използвате пистолет за горещ въздух, дръжте го на по-голяма дистанция. Ако използвате тунел за нагряване, увеличете скоростта на лентата или намалете температурата.

Скъсвания на фолиото

Скъсванията са причинени от неподходящ избор на фолио или неподходяща му дебелина за продукта, който опаковаме.

Решение:

Ако получавате чести скъсвания, помислете за фолио с по-голяма дебелина. Ако използвате ПВЦ фолио, помислете за смяната му с полиетиленово термосвиваемо фолио.